Proč s PP ?

07.03.2013 11:11

S dovolením jsem si vypůjčila text od paní Míchalové - CHS Z Nerudovky :

 

Upozornění pro všechny zájemce o štěňata hovawartů.
Hovawart se stává moderním plemenem, ale.... v poslední době se bohužel v ČR rozmohlo ve velkém "množení" hovawartů bez PP. Pro tyto "rádobychovatele" se jedná o snadný a bezstarostný zdroj příjmů bez zdanění. Naše CHS se od takového neetického, nechovatelského přístupu a chování jednoznačně distancuje a rádi bychom upozornili na fakt, že hovawarti bez PP nemají doložený původ a vyšetření DKK - dysplazie kyčelního kloubu, což u tohoto mohutného plemene může mít fatální následky.

www.arvet.cz/clanky/kdyz-onemocni-vas-pes/dysplazie-kycelniho-kloubu.pdf

Tedy matematicky vzato pes bez PP vás může stát o mnoho víc než pes s PP, protože pes se stane členem vaší rodiny a málokdo má to srdce nechat psa se silnou dysplazií atp. utratit. Pokud se i přesto rozhodnete z jakýchkoliv důvodů pro štěňě bez PP, vždy požadujte kupní smlouvu a doklad o zaplacení.

Pokud si chcete pořídit kvalitního hovawarta, podívejte se na databázi Hovawart klubu ČR 

www.hovawart.cz/databaze/psi/vrhy.php

Najdete tam přehled aktuálních odchovů.  Vzhledem k tomu, že přistupujeme k chovu hovawartů zodpovědně, tak v letošním roce štěňátka neplánujeme. Nemáme hovawarty jako zdroj příjmu, ale pro radost a jako rodiné parťáky. Můžete nás však kontaktovat a rádi Vám s výběrem štěněte s PP poradíme.

Proč si pořizovat psa s PP (1).pdf (1,9 MB)